[...] bierze udział w spalaniu glukozy. Źródła: Produkty mleczne, mięso, ryby, wątroba, jaja, sery żółte, groch, pestki dyni, fasola, ziemniaki, pełnoziarniste produkty zbożowe, marchew. Zapotrzebowanie: Fosfor wyraża się w tabelach żywieniowych w miligramach . Zalecane normy dietetyczne na Fosfor dla różnych grup ludności* Grupy [...]
Jarzyny Buraki czerwone Są pożywne, posilne, odświeżające, a jednak lekkostrawne. Zawie-rają potrzebny człowiekowi minerał - kobalt. Buraki są wskazane przy nerwicach, anemii i odwapnieniu organizmu. Ułatwiają wychodzenie z grypy i przeziębień. Powinny być używane (surowe i gotowane) wraz z innymi jarzynami w surówkach i sałatkach. Buraki nie są [...]
Nie patrzcie na liczby skopiowałem bo mi są potrzebne. Co byście z tąd usuneli by była odpowiednia dieta na masę dla człowieka: -ćwiczącego muay thai -ciężko trenującego na siłowni -ćwiczącego frestyle motocross Dziekuję za zmianki. :D Nazwa produktu Białko (na 100g) Ww strawne Tłuszcze kcal tł. nas. tł. nienas. Ananas 0.4 12.4 0.2 54 0.1 0.1 [...]
[...] wielu chorób oczu może być niedobór witaminy A. Beta-karoten, który organizm przetwarza na witaminę A, znajduje się w żółtych i pomarańczowych warzywach (morele, mango, marchew, dynie) oraz w ciemnozielonych warzywach liściastych (szpinak, kapusta włoska). Pierwszym objawem niedoboru witaminy A jest tak zwana kurza ślepota, czyli niezdolność [...]
[...] sztuczne mogą być obecne zarówno w produktach pochodzenia zwierzęcego jak i roślinnego. Niektóre warzywa, takie jak sałata, rzodkiewka, burak, kalarepa, szpinak, kapusta, marchew, ogórek czy kalafior posiadają szczególne umiejętności ich magazynowania. Z pośród produktów pochodzenia zwierzęcego duże ilości tych substancji mogą zawierać [...]
[...] Bi, B2, PP, K i niewielką ilość związków mineralnych: wapń, żelazo, fosfor, miedź, jod, a najwięcej potasu. Zestawieniu witaminy A z potasem zawdzięczamy zapewne, że marchew ujędrnia ciało i wspaniale wpływa na urodę i karnację skóry. Poleca się ją wszystkim, od noworodków do starców. Najlepiej jadać ją w postaci surówki, jak najcieniej [...]
[...] cukru), jajo na twardo. pasta rybna – ryba gotowana + twarożek + olej lniany + zioła - zmiksowane pasta mięsna – gotowane mięso zmiksowane z gotowanymi warzywami (marchew, seler, pietruszka) II ŚNIADANIE – pod znakiem owoców Np. • Owoc – wszystkie z wyjątkiem bananów i winogron s, ilość owoców dowolna, ale nie więcej niż na 20min [...]
[...] bez cukru), jajo na twardo. pasta rybna – ryba gotowana + twarożek + olej lniany + zioła - zmiksowane pasta mięsna – gotowane mięso zmiksowane z gotowanymi warzywami (marchew, seler, pietruszka) II ŚNIADANIE – pod znakiem owoców Np. • Owoc – wszystkie z wyjątkiem bananów i winogron s, ilość owoców dowolna, ale nie więcej niż na 20min [...]
[...] Jeśli masz problemy z zdrowiem, jesteś otyły czy masz zaburzoną gospodarkę glukozowo-insulinową staraj się dostarczać dużą część węglowodanów z warzyw jak np. pietruszka, marchew, seler itp. Innymi źródła będą wszelkie kasze, ryż. Produkty zbożowe są niedobre pod pewnym względem, aczkolwiek jeśli po nie sięgasz staraj się wybierać te, które są [...]
Witam ponownie. Wiele było na forum postów poświęconych błonnikowi, ale nie znalazłem informacji kompleksowej, w której podanoby również szczegółowe tabele produktów zawierających błonnik. Dlatego sądzę, że tych kilka informacji o błonniku zebranych w jednym miejscu nikomu nie zaszkodzi Poniżej znajdują się niezbędne przy układaniu diety [...]
Witam.Zaczęły się wakacje...Każdy chce zgubić trochę tłuszczyku i zbędnych kg. i zdobyć masę mięśniową. Zapraszam do przeczytania artykułu, który może Wam w tym pomóc. Redukujemy tkankę tłuszczową. Aby skutecznie wspomóc nasze wysiłki mające na celu zredukowanie tkanki tłuszczowej, stajemy przed dylematem wyboru preparatu, który mógłby sprostać [...]
Dziebdobry. oto moja proba zrobienia diety po przeczytaniu znajdujących się na forum materiałach o dietach redukcyjnych: poniedziałek: g. 9.00 HMB-2kaps. L-arginina-3 kaps. mleko 0,5% - 200g Wtorek: płatki kukurydziane -35g sok pomarańczowy - 200 b:11,t:2,w:57 291kcal 11.30 Chleb żytni razowy - 60g Margaryna "Rama" - 20 Polędwica [...]